Toplak Zoltán

férfimozgalmár és író

Kedves Nők, Feministák, és Radikálfeministák!

2020. szeptember 20. 18:59 - Toplak Zoli

Bocsánatkérés

Belátom, a múltban és jelenben, mi, férfiak (kivéve Hunyadi Gábort és más férfiakat) sokszor bántunk és bánunk rosszul veletek. Önzésünk sokszor legyűrte a szeretetet, melynek megélésére kaptunk hívást a Jóistentől, s mely szívünk mélyéről szüntelen szólít bennünket, hogy éljük a jót, tegyük a jót egymással, és veletek. Sajnálom, hogy szenvedést okoztunk nektek, bár ez itt, a Földön sajnos néha elkerülhetetlen.

Mentségünkre szolgáljon, hogy mélyen bűnös világon élünk, mélyen bűnös természettel. (Legalábbis a Biblia tanítása szerint, de ezt, aki körülnéz a világban, maga is beláthatja.)

Csak, hogy teljesen egyértelmű legyen: mindenki mélyen bűnös természettel él: a hímsovén férfiak, a nősovén nők, én, a férfiak, és ti is: kedves Nők, Feministák és Radikálfeministák!

Aki úgy gondolja, nincsen igazam, olvassa el Máté evangéliumának 5,6,7 fejezetét, a Hegyi Beszédet, és vizsgálja meg magát! Él - e úgy, mint azt Jézus tanította? Számomra EZ a bűntelen élet.

Kívánok Nektek sok boldogságot, sok sikert a magán- és közéletben egyaránt, és érjétek el céljaitokat! (Melyek közül több ellen én viszont teljes erőmből küzdeni fogok, mert a meggyőződésem ezt diktálja. De lehet az ellenfelet is tisztelni, és elismerni, hogy ő is jót akar – a maga egyéni elképzelése szerint.)

Sajnálom a sebeket, melyeket kaptatok és kapni fogtok. És megbocsátom a sebeket, melyeket adtatok, és adni fogtok.

 Remélem, eljön az idő, amikor ti, kedves Nők, Feministák és Radikálfeministák szintén bocsánatot kértek tőlünk, férfiaktól, az általatok okozott sebekért. Például, hogy nem értitek és nem akarjátok érteni a mi patriarchális ösztönvilágunkat, mely vezet, verseng és védelmez, vagy, hogy nem engedtek gyermekeink közelébe, hogy szerethessük és nevelhessük őket. Tisztelet a kivételnek köztetek, mert hála az Istennek, ilyen is akad, nem is olyan kevés. Remélem, tudunk egymástól kölcsönösen bocsánatot kérni, mert EZ az igazi emancipáció.

Dicsőség az Úrnak, hogy élhetünk, küzdhetünk, megbocsáthatunk és szerethetünk!

 en_2014.jpg

Toplak Zoltán

blogger, vlogger, férfimozgalmár

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://toplakzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr716208066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása