Toplak Zoltán

férfimozgalmár és író

A nagy Nők Lapja bocsánatkérés folytatása

2020. május 28. 08:28 - Toplak Zoli

Nyílt levél Koronczay Lillának legújabb (feminista) cikke miatt

Az eredeti cikk: 
s2320002.JPG
Kedves Koronczay Lilla!
Mintha büntetésben lenne. Múlt héten olyan tanácsot ad egy bántalmazott hölgynek, hogy minden férfi megnyalja a tíz ujját utána, most meg feminista cikket íratnak magával? Írhatok én akármit, amíg nincsenek százezrek mögöttem, addig a legszebb igazság is halott virág a kezemben. Az erősebb kutya baszik - vagyis a hangosabb, jobban látszódó feministák "igaza" fog érvényesülni, egy alapvetően jó lapban is. Kicsit végigfutok a cikkén, vitatkozni. 
Borsos-Kőszegi Erika pszichológus szerint a verés mindig a hatalom demonstrációja, szerintem lehet a kétségbeesésé is. A tehetetlenségé. Pl. egy érzelmileg bántalmazó nő is kaphat pofont mert már nem bírja a férje a bántalmazást. Pont a kiszolgáltatottságát, a kétségbeesését demonstrálja a férfi ilyenkor, és nem azt, hogy különösebb hatalma volna a párja felett.
"El kell felejteni azt a közhelyet, hogy a nők kiprovokálják a verést". Ez totális nőfelmentés. Így a nő érzelmileg bármit megengedhet magának, hiszen a férfi fogva van. Igenis legyen enyhítő körülmény a pofont megelőző verbális abúzus. A férfi szóban általában nem veszi fel a versenyt a párjával, arra nincs bocsánat, ha a keze eljár - szépen mehet tönkre, és csúszhat a depresszió felé és a szerfüggőség irányába. Válófélben lévő férfiak miért jelzik oly sokszor, hogy a feleségük szinte folyamatosan provokálja őket? Gyerekelhelyezésnél az erőszakos férfi képe perdöntő lehet. Ne mentsük már annyira fel a nőket! Áldozatszerepükkel simán visszaélnek sokan, ha abból egyébként előnyük származik.
A bántalmazottak NEM 95%-ban nők! Ez az adat a sajnos megbízhatatlan ENYÜBS (Egyesített Nyomozóhatósági és Ügyészségi Bűnügyi Statisztika) adatokon nyugszik. Kedves Lilla, Ön is megkapta a "Férfisors 2.0 A férfiak ellen hangolt társadalom" című könyvemet, ahol ennek az állításnak alaposabban utánamegyek. 2010-ben Kovács Tamás az akkori legfőbb ügyész jelezte is, hogy következménye lesz, ha tovább hamisítják a statisztikát. Amúgy is a feministák egyébként sokáig meg sem hivatkozott 95% - os adata annyira elüt más, kevésbbé elfogult kutatók adataitól, hogy már ez kérdésessé teszi a hihetőségét. Ez így pusztán férfidémonizálás.
Eleve: az egész cikk abból a sztereotípiából indul ki, hogy bántalmazó=férfi, áldozat=nő. De kérem! XXI - ik században vagyunk. Ilyen előítéletes cikk hogyan jelenhet meg egy olyan minőségű lapban, mint a Nők Lapja?
Az Isztambuli Egyezmény felemlegetése ezen a helyen több, mint aggályos. Azzal ártatlan férfiak tömegeit lehet ellehetetleníteni. Jó példa rá Spanyolország.  Ott terjed a MGTOW, napi 400 feljelentés érkezik a férfiak ellen, aminek 90% - a hamis, és a házasodási kedv a mélyponton. EZ segítene a nőknek? A társadalom tagjait kell rábírni a jogkövető magatartásra, nem pedig férfiellenes törvényeket hozni.
A segítőhálózatról pedig annyit, hogy a NANE által működtetett egyik ilyen hálózat munkatársai bántalmazott férfiakat rendszeresen visszautasítanak, nemi alapon. Hogy van ez? Milyen szexizmus ez már megint?
Ennyi, Lilla. Ennél sokkal többet várnék egy olyan minőségű laptól, mint az Önöké. Sokkal többet. Legalább említés szinten beszélni kellene a bántalmazott férfiakról is. És nem feminista közhelyeket puffogtatni.
Toplak Zoltán
Valódi Egyenlőségért Egyesület elnök
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://toplakzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr9315722420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása