Toplak Zoltán

férfimozgalmár és író

Amely nő megértést mutat a férfiakkal szemben - az közellenség lesz

2020. május 28. 14:34 - Toplak Zoli

A nagy Nők Lapja bocsánatkérés margójára

Ezzel indult:

s2320003.JPG

A középső oszlopot kell nézni, a Levélváltás rovatot. Egy nő panaszolja el benne a 05.20 - i lapszámban, hogy a férje pofon ütötte őt, és nem tudja magát túltenni rajta. Úgy tűnik, a kapcsolat nem volt bántalmazó kapcsolat, a férfi elveszítette a munkáját, a figyelme beszűkült a problémájára, vélhetően ezért otthon nem segített, egész nap csak lazított - cigizett az erkélyen. 

A felesége vállán volt minden, ő meg besokalt - jogosan - és vacsoránál kitálalt. Elcsattant a pofon. Ezzel a durván viselkedő férfival próbált Koronczay Lilla, a Nők Lapja újságírója empatikus lenni, és ezt tanácsolta a hölgynek is. Vonja be humorral a férjét a házimunkába, menjenek a természetbe, illetve néha üljön ki a férfi mellé az erkélyre. Valószínű a tehetetlenség szülte a pofont.

Na ennél rosszabbat nem is tehetett volna! Ha egy nő empatikusan viselkedik egy megtévedt férfival, akkor ő lesz a Szent Feminista Inkvizíció előtt a boszorkány! Koronczay Lillával is ez történt. 

A folytatás:

Mérő Vera, radikálfeminista polgártársunk felfedezte a cikket, és kikelt magából, hogy ez biztosan erőszakspirál (vagyis egyre durvább agresszió fogja ezt az esetet követni), és az elkövető most persze megígér bármit, de nem lehet benne bízni, rendszeresen laposra fogja verni a feleségét.

Akit amúgy szeret, mert az ember szeretni szokta a feleségét. Az általános helyzet ez. Ja, hogy Mérő Vera már elkönyvelte visszaeső, durva lelkű, önző hímsovénnek ezt a férfit? Ez így megy arrafelé.

Vékási Andrea , Nők Lapja főszerkesztő rögtön visszavonulót fújt:nyilvánosan bocsánatot kért, és megígérte, hogy Koronczay Lilla a következő lapszámban fog újra írni csak a témában, ezentúl pedig szakemberek adnak csak tanácsot a nőknek. 

Ígéretét be is váltotta, a 05.27 - i lapszámban a "bűnbánó" (lehet, hogy tényleg az, de azt nagyon sajnálnám) Koronczay már arról beszélget egy pszichológussal, hogy a nők erőszak esetén véletlenül se legyenek empatikusak. Kicsit sem. Soha.

Ez a cikk így néz ki.

s2320002_1.JPG

Gratulálok, sikerült egy újságírót ország-világ előtt megalázkodásra bírni. Nem megszégyenítő a számára, á, dehogy! Csak azért, mert jó akart lenni egy családhoz, amelynek szerinte a megtévedt férfi  is része. Mert egy megtévedt férfit nem kezel rögtön bűnözőként. Csodaszép új világ épül.

Sajnos ezzel még nincsen vége. A Hír tv is foglakozott az üggyel. A Címlap műsor. Körülbelül a 15. perctől téma ez.

Az ügy tálalása: egy baloldali újságíró (Koronczay Lilla) hülyeséget írt, és amúgy is, milyen tanács az, hogy legyen egy nő empatikus az őt verő férjével? Az, hogy ez először történt, hogy a férfi milyen stresszes helyzetben volt, nem került szóba. Mintha egy dolog lett volna fontos: szidni a baloldalt. 

Én nagyon szeretem a Címlap - ot. Nagyon szeretem a Hír tv-t. Az este általában az esti műsorai előtt talál engem. Minden nap. A Publi Café elindítása óta, már csütörtökön is. De ez a mostani beszélgetés a Címlap - on, mint férfimozgalmi aktivistának, betalált. Ezért kár volt, kedves Dobos M Marianne és Párkányi Eszter. 
Nagy kár.

Remélem, Koronczay Lilla megmarad velünk, férfiakkal szemben ilyen jóindulatúnak. A mai világ ezt nem tolerálja. Úgy tűnik, még a jobboldal sem. Őszintén sajnálom, mint ezt a felesleges és ostoba Canossa járását is Koronczay Lillának. Az ő jóindulata sok férfinak segít jobbá válni, illetve a helyes emberi magatartás útján maradni.

Istenem mi lenne itt, ha az Isztambuli Egyezményt mégis ratifikálták volna?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://toplakzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr2715726928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frederick2 2020.07.04. 08:22:19

Különös, hogy Koronczay Lillát mind a baloldali feministák, mint a jobboldali feministák ekézik. Vajon miért?

Jó a cikk. Szerintem egy kicsit még finomíts rajta, és rakd ki a Férfihang-ra! Simán odavaló!

Emellett frankón kiemeli AlterEgo-nak azt a nézetét, miszerint a FIDESZ mennyire felemásan áll hozzá a férfijogi aktivisták céljaihoz, és többnyire ugyanúgy a nőpolitikának kedvez, mint a baloldal.

Deansdale 2020.07.04. 09:13:59

Mindenki mindig a nőpolitikának kedvez, ugyanis a nők mint közösség összezárnak, a férfiak meg inkább szeretnek a nőknek kedveskedni, mint más férfiaknak - ezek ugye abszolút ösztönös dolgok. Igen kevesen vannak akik az evolúciós programokon felül tudnak emelkedni.

Próbáljatok bíztató/köszönő leveleket írni Lillának.
süti beállítások módosítása